Vierde nieuwsbrief van de Werkgroep op de Cultuurmarkt in Monnickendam gepresenteerd

DSC_1769 (1)De vierde nieuwsbrief is vrijdagochtend 4 september gepubliceerd tijdens de Cultuurmarkt in het Weeshuis te Monnickendam. In deze nieuwsbrief aandacht voor activiteiten en achtergronden van de werkgroep, met onder andere meer nieuws over een zinken emmer uit een oude waterput in Monnickendam, de zoektocht naar herkomst van de steenkool briketten uit de Broeker trekvaart, samenwerking met Archeologie Magazine en het Waterlandsmuseum en de subsidie in het kader van de stimuleringsregeling maatschappelijke initiatieven.

Afgelopen vrijdag was de werkgroep aanwezig op de Cultuurmarkt in het Weeshuis in Monnickendam. In het weeshuis had de werkgroep samen met kunstschilder Foppe van Dijk een kraam ingericht. Naast diverse DSC_1769 (1)kunstwerken en schilderijen waren de laatste vondsten van de werkgroep uitgestald. Zo was de zinken emmer uit de onbekende waterput aanwezig, maar ook twee gave zalfpotjes, Siegburg kannetje, een grape, diverse kogelpot aardewerk, spinsteentjes en vier laat-middeleeuwse tegeltjes.

Naast deze vondsten lag ook de vierde editie van nieuwsbrief met meer nieuws over de laatste activiteiten en achtergronden van de werkgroep. Op de voorpagina de zoektocht naar de herkomst van de steenkool briketten uit de Broeker trekvaart, welke begin juni werden gevonden in de baggerdepots tussen Monnickendam en Broek in Waterland. Daarnaast ook een verslag van een archeologische waarneming aan de Oude Zijds Burgwal in Monnickendam. Daar werd in het voorjaar een onbekende waterput teruggevonden waar diverse vondsten zijn gedaan, waaronder een complete zinken emmer met een koperen ketting met afsluitende ring (deze emmer was ook aanwezig op de Cultuurmarkt). Verder in deze editie: de samenwerking met Archeologie Magazine, houten voorwerpen gevonden tijdens veldwerk, subsidie Stimuleringsregeling maatschappelijke initiatieven en de samenwerking met het Waterlandsmuseum De Speeltoren.