Verslag opening archeologische werkruimte

Afgelopen vrijdagmiddag en zaterdagmiddag hebben we onze nieuwe archeologische werkruimte in gebruik genomen middels een officiële opening gevolgd door een open dag. Op deze beide middagen kwamen veel geïnteresseerden naar onze nieuwe werkruimte. Uit Broek, Warder, Marken, Warder, Purmerend, Zunderdorp en Katwoude kwamen geïnteresseerden naar onze nieuwe werkruimte. Lees verder het verslag over deze twee bijzondere middagen.

Sinds de sleuteloverdracht medio maart 2018 hebben we ons nieuwe onderkomen omgebouwd naar een archeologische werkruimte. Er is een opslagruimte gecreëerd met bijbehorende restauratie en ontvangstruimte. In de ontvangstruimte hebben we een aantal vitrines met bodemvondsten uit Waterland gepresenteerd. Deze bodemvondsten geven een indruk welke vondsten de werkgroep over de afgelopen jaren in Waterland heeft gedaan. De officiële opening trok een kleine veertig genodigden naar de nieuwe werkruimte.

Een dag later, op zaterdagmiddag, was de open dag voor alle inwoners uit Waterland en omstreken. Het bezoekersaantal overtrof onze stoutste verwachtingen. Meer dan 50 bezoekers uit o.a. Ilpendam. Purmerend, Broek in Waterland, Zunderdorp, Marken, Katwoude, Edam en Warder brachten een bezoekje aan de nieuwe ruimte.

De bezoekers bewonderden de nieuwe werkruimte, bekeken de verschillende gereedschappen/instrumenten die de werkgroep gebruikt om bodemvondsten veilig te stellen. Daarnaast was men nieuwsgierig naar de diverse bodemvondsten en welke activiteiten we uitvoeren. Tussen de verschillend bezoekers waren er zelfs een paar die lid wilden worden van onze werkgroep. De meest interessante activiteit vinden onze leden het veldwerk, scherven plakken en restaureren van bodemvondsten. Daarvoor hebben we verschillende gereedschappen en instrumenten.

(i.v.m. de privacy-wetgeving zijn foto’s van bezoekers geblurred)

20 item(s)