Succesvolle puzzelmiddag scherven plakken voor kinderen

puzzelen_kleinAfgelopen dinsdagmiddag was de eerste scherven puzzelmiddag voor kinderen van de naschoolse opvang, in onderlinge samenwerking met het Waterlandsmuseum De Speeltoren en KANS Waterland. In totaal waren er 10 kinderen (in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar) die onder begeleiding van enkele werkgroepleden konden puzzelen met oude scherven en kennis maakten met archeologie in de werkruimte van de Archeologische Werkgroep Waterland.

In samenwerking met Kans Waterland kunnen kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar activiteiten volgen die talent-ontwikkeling ten doel stelt. Afgelopen dinsdag waren 10 kinderen te gast in de werkruimte van de Archeologische Werkgroep waar ze een cursus archeologie kregen.

tafelscherven_kleinNa een korte inleiding van wat archeologie nou precies is en wat de werkgroep met alle aanwezige scherven van plan is, werd er op een tafel (waar iedereen om heen kon staan) alle op elkaar lijkende scherven bijeen gezocht. Al meteen werd duidelijk dat sommige scherven allemaal bij elkaar pasten en anderen weer niet. Bovendien had de een enkele scherven die bij een klein potje hoorden en had de ander weer alleen twee grote scherven, die verder nergens bij horen.

Naast de scherven werden ook diverse oude munten en kogels bekeken en konden de kinderen met gips missende scherven “plakken”.

Hieronder enkele foto’s van de puzzelmiddag.

puzzel1 puzzel4
puzzel3 puzzel2

Dinsdagmiddag 18 maart staat het vervolg van de cursus archeologie op het programma. Dan zullen de kinderen kennis maken met archeologie in de buitenlucht.