Schervenplak-avond in de werkruimte

schervenplakkenkleinGisteravond was er de schervenplak-avond, welke elke dinsdagavond door de werkgroep word georganiseerd. Op deze avond worden in de werkruimte allerlei activiteiten uitgevoerd. Gisteravond waren verschillende leden van de werkgroep druk bezig met het plakken en reconstrueren van scherven die in de jaren 60/70 zijn gevonden aan het Noordeinde in Monnickendam. Naast het scherven plakken wordt er ook gewerkt aan de restauratie van een oude ijzeroven.

Het scherven plakken en reconstrueren werd gisteravond al voor de tweede keer in successie uitgevoerd. Deze avond werden de schoongemaakte scherven van het Noordeinde (welke in de jaren ´60 /´70 aangetroffen werden bij een verbouwing) op tafel uitgespreid. Na het uitspreiden werden de op elkaar lijkende scherven bijeen gelegd. Daarna wordt met behulp van schilderstape de scherven die bij elkaar lijken te passen aan elkaar vastgeplakt met tape. De resultaten van het plakken leverde een schenkkannetje (zonder bodem) op en een grote kookpot op (zie onderstaande fotoalbum).

Naast het scherven plakken is ook de oude ijzeroven in de werkruimte uitgelegd. Deze oven heeft al diverse reizen achter de rug. Vanuit het museum is de oven dit voorjaar verplaatst naar de hal van de Grote Kerk. Daar is hij enkele weken geleden verplaatst naar de werkruimte. Het plan is om de oven weer in zijn geheel te restaureren, inclusief spits toelopende bovenkant.

Bekijk hieronder het album door op het fotootje te klikken. Er opent zich dan een album waar je elke foto afzonderlijk door een muisklik kunt laten vergroten.

1 item(s)