Deze week is het vijfde nummer van het Archeologisch Magazine Waterland verschenen. Het volledig in kleur gedrukte magazine is deze week te verkrijgen via Nimo Boek en Waterlandsmuseum De Speeltoren in Monnickendam.

Na vier succesvolle voorgaande magazines hebben we in het vijfde nummer een special gewijd aan de jeugd met de titel “Archeologie 4 kids”. Dit n.a.v. archeologielessen, welke de werkgroep elk jaar verzorgt voor de naschoolse educatie van K.A.N.S. Waterland. We leggen uit wat voor enthousiasme archeologie bij kinderen losmaakt. Ook is de special voorzien van een determinatiewijzer voor de jeugd.

Naast deze special hebben we in dit magazine een overzicht van de archeologische waarnemingen in Waterland opgenomen, alsmede een groot archeohistorisch achtergrondverhaal over de doodskist van Zuiderwoude. Ook blikken we terug op de opgraving van de Hogedycker Sluis bij Warder en hebben we verschillende “relicten” verzameld die te maken hebben met de Slag op de Zuiderzee, dit jaar 450 jaar geleden.

Hiernaast afgebeeld de achterkant van archeologisch magazine met aan tafel de amateurarcheologen van Waterland in de werkruimte op sportpark Markgouw in Monnickendam. Zoals op deze achterpagina valt te lezen, komen we elke dinsdagavond tussen 20-22 uur bijelkaar om de laatste (veldwerk)activiteiten te bespreken en vondsten te determineren.

Mocht je belangstelling hebben in het magazine neem dan contact op via onze contactpagina op deze website, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.