Presentatie werkgroep tijdens viering 65 jaar Oud Monnickendam

DSC06620Op zondag 19 april was de werkgroep met een kraam vertegenwoordigd tijdens de viering van 65 jaar Oud Monnickendam. Meer dan 100 bezoekers en geïnteresseerden, van jong tot oud, wisten de kraam met vondsten, oude muntjes en pijpenkoppen te vinden. Naast het bezichtigen van oudheden kon de echte liefhebber zelf ook met een metaaldetector in een grote plastic bak op zoek naar oude munten, gespen of andere metalen voorwerpen uit een ver verleden. De werkgroep presenteerde tijdens het 65-jarig bestaan van de Vereniging Oud Monnickendam in een eigen kraam diverse archeologische bodemvondsten, die tijdens recente veldwerkzaamheden in Waterland zijn gevonden en in de eigen werkplaats in Monnickendam zijn gerestaureerd.

Naast deze oude objecten was er ook aandacht voor allerlei metalen voorwerpen die met een metaaldetector uit de bodem naar boven zijn gehaald. Van oude verroestte spijkers, tinnen lepels, oude sleutels, gespen, vingerhoedjes tot een met lood verzwaarde koersbal. Maar natuurlijk waren in de tafelvitrine ook lipjes van frisdrankblikjes, bierdoppen en 1 cent muntstukken opgenomen. Deze minder oude metalen voorwerpen worden ook met de detector uit de bodem naar boven gehaald.

Niet alleen metalen voorwerpen waren opgenomen in de vitrines. Ook waren er diverse artikelen over bijzondere vondsten van de werkgroep uit de media te lezen. Bekijk hieronder de verschillende foto’s. .

Vind ze het muntje of niet?
12 item(s) « 1 van 12 »