Presentatie archeologie van de Markermeerdijken

Aanstaande dinsdagavond 16 april om 20 uur geeft archeoloog Jan-Willem Oudhof een presentatie over de archeologie rondom de Markermeerdijken in de werkruimte op sportpark Markgouw. Wil je meer weten over archeologie en het erfgoed van de Markermeerdijken lees dan verder en kom op aanstaande dinsdagavond langs in de werkruimte.

Als archeoloog verzamelt Jan-Willem Oudhof allerlei objecten welke te voorschijn komen bij de werkzaamheden aan de versterking van de Markermeerdijken. Tot op heden zijn dat alleen nog voorbereidingen geweest, welke al diverse scheepswrakken, oude dijkjes en waterputten te voorschijn hebben gebracht.

Binnen afzienbare tijd starten diverse werkzaamheden m.b.t. de dijken zelf die waarschijnlijk nog meer archeologisch erfgoed aan de oppervlakte zullen brengen. Welke dat zijn is nog onbekend, maar Jan-Willem zal tijdens de presentatie een tipje van de sluier oplichten.

Als je geïnteresseerd bent kom dan aanstaande dinsdagavond 16 april naar onze werkruimte op sportpark Markgouw in Monnickendam. Vanaf 20 uur is de werkruimte geopend en om 20:15 uur start de presentatie. Er is plek voor circa 25 personen. De presentatie duurt tot circa 20:50 uur, daarna is er nog de gelegenheid tot het stellen van vragen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Toegang = gratis. Save the date!