Media

Hieronder een overzicht van onze activiteiten die uiteindelijk een artikel of interview in de media hebben opgeleverd. Dit kan in de vorm van een mooi filmpje, een kranten-artikel of een radio of televisie-interview zijn geweest. Klik op de link om het gehele interview te lezen of te beluisteren.

Datum Titel Omschrijving
zondag 10 januari 2016 Purmerend op Zondag Artikel “Bordfragment Willem III duikt op in Monnickendam
zaterdag 2 januari 2016 Noordhollands Dagblad Artikel “Vrouw in woonkamer blijkt prins Willem III“, over het bijzondere bordfragment van prins Willem III.
zaterdag 26 september 2015 NRC Handelsblad Artikel “Imme vond een echte oude schat” op de (Kleine) Wetenschapspagina van NRC Handelsblad over de echte oude schat van Imme uit Waterland.
zondag 30 november 2014 Purmerend op Zondag Artikel “Bijzonder oude scherf bij Zunderdorp gevonden; Archeologische Werkgroep Waterland stuit op één van de oudste vondsten” in Purmerend op Zondag (pagina 15) over de oudste scherf (Badorf) van Waterland.
donderdag 27 november 2014 Ons Streekblad Voorpagina artikel “Bijzonder oude scherf gevonden bij Zunderdorp” in Ons Streekblad over de oudste scherf (Badorf) van Waterland.
vrijdag 21 november 2014 Noordhollands Dagblad Artikel “Oudste bodemvondst in Waterland” in het Noordhollands Dagblad de oudste scherf (Badorf) van Waterland, gevonden bij Zunderdorp.
maandag 20 oktober 2014 Noordhollands Dagblad Artikel “De unieke schatten van Zuiderwoude” in het Noordhollands Dagblad over de opening van de combi-expositie op zondagochtend 19 oktober in de kerk van Zuiderwoude.
donderdag 4 september 2014 Radio-interview RTV-NH Radio-interview [5:04 min.] bij RTV-NH naar aanleiding van de tentoonstelling in de Grote Kerk van Edam.
donderdag 4 september 2014 Noordhollands Dagblad Artikel “Drie keer lol en dan de vitrine in” in het regiokatern over de kleine tentoonstelling in de Grote Kerk van Edam.
donderdag 28 augustus 2014 Film Cultuurcompangie Een film over onze activiteiten in Waterland. Deze film wordt opgenomen in de mobiele tentoonstelling Ontdek Archeologie in Waterland in de Grote Kerk van Edam. De film is mogelijk gemaakt dankzij Cultuurcompagnie.
woensdag 9 juli 2014 Ons Streekblad Artikel “Restanten verdwenen brug gevonden” op de voorpagina over de vondst van de verdwenen Draaijbrug.
woensdag 2 juli 2014 Noordhollands Dagblad Reportage “Historie komt letterlijk boven water” in het Noordhollands Dagblad over de vondst van de verdwenen Draaijbrug tussen Broek in Waterland en Monnickendam.
dinsdag 1 juli 2014 Radio-interview Atjehgouw Interview op de radio van RTV-NH n.a.v. de vondst van de funderingspalen van de verdwenen brug aan de Atjehgouw – Overlekergouw tussen Broek in Waterland en Monnickendam.