Nieuwsbrief juni gepubliceerd

Nieuwsbrief_werkgroep_juni_2016De eerste nieuwsbrief van 2016 is gisteren gepubliceerd. In deze nieuwsbrief onder meer aandacht voor nieuwe activiteiten, zoals drone-archeologie, het bezoek aan het Huis van Hilde, ons eerste meerjarenplan, veldwerk in de polder Monnickmeer en de batterijen rond Monnickendam. Kortom, een interessante nieuwsbrief. Hieronder meer informatie over de nieuwsbrief en hoe je deze nieuwsbrief kunt ontvangen.

Hieronder de voorpagina van de nieuwsbrief van de Archeologische Werkgroep Waterland. In deze nieuwsbrief onder meer aandacht voor het inzetten van drones bij archeologische waarnemingen. Nieuwsbrief_werkgroep_juni_2016Doordat drones gebruiksvriendelijker en betaalbaarder worden is het mogelijk met geringe inspanningen drones in te zetten bij archeologische waarnemingen. Hierdoor krijg je vanuit een andere invalshoek informatie over bijvoorbeeld gestresste vegetatie.

Verder in deze nieuwsbrief een artikel over de vondst van het Franse Kamp bij Bussum eind vorig jaar in combinatie met de batterijen die ooit gelegen waren rond Monnickendam in de tijd van Napoleon. De werkgroep heeft de plattegronden van deze kaarten weten te bemachtigen en die laten diverse aarden wallen zien met verschillende batterijen.
Naast deze onderwerpen ook aandacht voor ons eerste meerjarenplan “Actieve amateur-archeologie in Waterland 2016-2019“. In dit plan schetsen we de activiteiten, doelstellingen en financiële begroting van de werkgroep. We besteden ook aandacht aan educatieve activiteiten en nieuwe vormen van archeologie, zoals (hierboven gemeld) drone-archeologie, 3D- en onderwaterarcheologie.

De nieuwsbrief wordt onder de leden van de werkgroep en de historische vereniging van Oud Monnickendam verspreid. Fysiek is de nieuwsbrief te lezen in het Waterlandsmuseum De Speeltoren en enkele restaurantjes in het oude centrum van Monnickendam.

Interesse in de nieuwsbrief? Kijk dan hier naar de voorpagina’s van de vorige edities. Als je de complete nieuwsbrief wilt ontvangen, meld je dan als lid aan bij Oud Monnickendam via deze hyperlink.