Gezellige barbecue als afsluiting van het seizoen

bbq_kleinOp Pinkstermaandag is, ter afsluiting van het seizoen, een gezellige barbecue georganiseerd voor alle vrijwilligers van de werkgroep. Voor de werkruimte onder een partytent (het bleef gelukkig droog) hebben de leden onder het genot van een hapje en drankje het afgelopen seizoen nog eens doorgenomen. Na de zomervakantie staat er weer allerlei activiteiten op het programma!

De werkgroep heeft de barbecue voor de eerste keer georganiseerd als dank aan de inzet van alle vrijwilligers van de werkgroep. Onder het genot van een biertje, wijntje, pita-broodjes met shoarma en een lekkere salade werd nog eens teruggeblikt naar het veldwerk, de vondsten, de puzzelmiddagen en de mooie werkruimte. Allemaal in een relatief korte periode gerealiseerd. .

Het afgelopen seizoen (vanaf september 2013) heeft de werkgroep veel werk verzet. Naast het opbouwen van de werkruimte begin februari dit jaar hebben we ook diverse middagen veldwerk verricht in Waterland. Daarbij zijn verschillende vondsten gedaan die op dit moment in de werkruimte worden gereconstrueerd en gerestaureerd. Binnenkort zullen we de beschrijvingen inclusief foto´s beschikbaar maken op onze Vondsten-pagina.

Ook de kinderpuzzelmiddagen voor de naschoolse opvang waren een groot succes. Niet alleen kinderen van de Monnickendamse basisscholen kwamen puzzelen in de werkruimte. Ook de Sint Sebastianus school uit Ilpendam kwam met verschillende groepen langs om kennis te maken met archeologie.

In maart hebben we een omvangrijk dijkvakonderzoek verricht in opdracht van de Gemeente Waterland. Door de toekomstige dijkversterkingen kan verschillend (zichtbaar en onzichtbaar) erfgoed in gevaar worden gebracht. Door middel van dit onderzoek hebben we veel erfgoed, middels gps-coördinaten, op en in de buurt van de Waterlandse Zeedijk en de omringkade van Marken in kaart kunnen brengen.

In april zijn we gestart met een vaste verenigingsavond (dinsdagavond) in de werkruimte om scherven schoon te maken, te plakken en te restaureren. Onder de leden van de werkgroep was behoefte om onder het genot van een kopje koffie op een avond gezamenlijk scherven te reconstrueren.

Na de zomervakantie pakken we in september de draad weer op. De werkgroep zal dan in Waterland weer veldwerk verrichten nadat de vaarten en sloten weer zijn opgeschoond. Daarnaast zal de werkgroep deelnemen aan de Open Monumentendag medio september, een heuse tentoonstelling organiseren in het kerkje van Zuiderwoude en nog veel meer.

Maar voor dat het zover is gaan we eerst genieten van een heerlijke zomervakantie. Hieronder nog een paar foto´s van de gezellige barbecue.

bbc_middel1 bbc_middel2