Expositie 5 jaar archeologie in Waterland

Na de onze laatste expositie vanaf vorig jaar september (vondstenexpositie: Monnickendam als handelsstad door de eeuwen heen) hebben we vanaf heden een expositie ingericht over 5 jaar archeologie in Waterland. We laten in deze expositie zien hoe we archeologie in Waterland promoten, welke bodemvondsten we hebben gedaan en hoe we als werkgroep te werk gaan met diverse activiteiten als archeologisch veldwerk, educatie op scholen of determinatiemiddagen.

In de vijf jaar, sinds de oprichting van de werkgroep in 2013, hebben we verschillende activiteiten ondernomen waarbij divers erfgoed is teruggevonden en verschillende bodemvondsten zijn gedetermineerd, gerestaureerd en in veel gevallen tentoongesteld. De expositie laat deze facetten allemaal zien, van archeologisch veldwerk, metaaldetectie, educatie op scholen, publicaties als ons eigen magazine, het inrichten van een nieuwe werkruimte tot voorlichting en expositie met als rode draad: archeologie.

Hieronder tref je alvast een sneak preview van deze expositie aan, die aansluit bij de tentoonstelling “Monnickendam van vroeger“, vanaf heden te zien en te bewonderen in de wisselvitrine van de Historiezaal van het Waterlandsmuseum De Speeltoren.