Detector workshop in werkruimte

Vorig jaar november heeft de werkgroep een workshop over metaaldetectors georganiseerd. Te gast was Dirk Jan Laan, eigenaar van het gelijknamige DJ Laan Dectectiespecialist uit het Noord-Hollandse Hippolytushoef. Diverse leden wilden wel eens weten welke soort detectors er zijn en wat ze allemaal wel en niet kunnen. Verschillende detectors, in diverse prijsklassen, bijbehorende accessoires en diverse literatuur/naslagwerken stonden in de werkruimte opgesteld. Op deze avond legde Dirk Jan haarfijn uit welke mogelijkheden voor onze werkgroep er lagen op het gebied van metaaldetectie.

De aanleiding van de workshop was dat er bij het gebruik van metaaldetectors, tijdens archeologische waarnemingen of veldwerk, diverse vragen bleven over hoe een detector precies werkt en wat je er allemaal wel en niet mee kan vinden. Ook vroeg men zich af waarom je beter een analoge of juist een geavanceerde (en vaak ook duurdere) metaaldetector kan gebruiken of aanschaffen.

Dirk Jan legde uit dat er metaaldetectors in alle soorten en maten bestaan, van de goedkope tot de meest geavanceerde 3D detectors. Voor ons werkterrein, wat voornamelijk bestaat uit veenlandschap, zijn er een aantal mogelijkheden.

Bekijk hieronder de foto’s van deze detectorworkshop avond.