De nieuwsbrief van 28 november gepubliceerd

voorpagina-nieuwsbrief-28-novDe meest recente nieuwsbrief van de werkgroep is gisteren afgerond. Met o.a. artikelen over de archeologische waarneming aan de Niesenoortburgwal in het voorjaar, de unieke muntvondst tijdens de Nationale Archeologiedagen in het Waterlandsmuseum De Speeltoren en de voorbereidingen op verschillende educatieve activiteiten begin volgend jaar.  Na de laatste nieuwsbrief in juni weer een interessante nieuwsbrief. Hieronder meer informatie over de nieuwsbrief en hoe je deze nieuwsbrief zelf kunt ontvangen.

Hieronder de voorpagina van de nieuwsbrief van 28 november jl.. In deze nieuwsbrief onder meer aandacht voor de archeologische waarneming aan de Niesenoortburgwal. Op nieuwsbrief-werkgroep-28-nov-pag-4deze locatie is in het voorjaar een oude garage gesloopt waar bij het leggen van de fundering een aantal opvallende zaken zijn aangetroffen, zoals een oude doofpot cq. voorraadpot en een 20 cm dikke, zwarte aslaag, vermoedelijk afkomstig van een stadsbrand. Welke stadsbrand is helaas (nog) niet duidelijk (geworden).

De nieuwsbrief besteedt ook aandacht aan de eerste Nationale Archeologiedagen in het weekend van 15-16 oktober in het Waterlandsmuseum De Speeltoren. Op zaterdag bracht een jonge inwoner uit Edam een 18e eeuwse Spaanse munt naar het museum. Ook brachten diverse bewoners uit de regio een bezoek aan de wisselvitrine van de werkgroep met de meest in het oogspringende bodemvondsten uit Waterland.

nieuwsbrief-werkgroep-28-nov-educatieNaast bovenstaande activiteiten bereiden we ook een aantal educatieve activiteiten voor. Zo gaan we voor de jongste jeugd puzzelmiddagen organiseren en gaan we het kasteel van Jan Persijn nabouwen. Voor de oudere kinderen gaan we op pad met de amateurarcheoloog. Met de hulp van een oude schatkaart gaan we op zoek naar de verdwenen nederzetting Helsem.


Maar het belangrijkste onderwerp is eigenlijk
: de zoektocht naar een nieuwe ruimte. Vanaf 1 maart 2017 is de werkgroep op zoek naar een nieuw onderkomen. Heeft u nog een ruimte die leeg staat en niet wordt gebruikt in Monnickendam? Dan willen wij voor een kleine huur daar graag gebruik van maken.

De nieuwsbrief wordt onder de leden van de werkgroep en de historische vereniging van Oud Monnickendam verspreid. Fysiek is de nieuwsbrief te lezen in het Waterlandsmuseum De Speeltoren. Daarnaast ontvangen de leden van de werkgroep een papieren exemplaar.

Meer over bovenstaande activiteiten en projecten lees je in deze nieuwsbrief? Via de volgende link zijn de de voorpagina’s van de vorige edities te bekijken. Als je de complete nieuwsbrief wilt ontvangen, meld je dan als lid aan bij Vereniging Oud Monnickendam via deze hyperlink.