Combi-expositie vanwege groot succes verlengd

vitrinesvondstenbezoekersDe combi-expositie in de kerk van Zuiderwoude, welke op zondag 19 oktober werd geopend door oud-wethouder Bert Schalkwijk, is een dusdanig succes gebleken dat deze expositie wordt verlengd tot na de jaarlijkse uitreiking van de Catharina-ring in de kerk van Zuiderwoude op dinsdagavond 25 november aanstaande.

Sinds de opening op zondag 19 oktober j.l. heeft een groot aantal liefhebbers de gecombineerde expositie van schilderijen van kunstschilder Foppe van Dijk en de archeologische vondsten van de Archeologische Werkgroep Waterland weten te waarderen.

Ondanks dat de kerk van Zuiderwoude alleen op zaterdag- en zondagmiddag tussen 12 en 17 uur geopend is, komen toch gemiddeld 20 belangstellenden de schilderijen en vondsten in de middag bekijken.

De belangstellenden bestaan enerzijds uit inwoners uit Zuiderwoude of omliggende dorpen zoals Broek in Waterland, Monnickendam en Marken. Anderzijds zijn er veel toevallige bezoekers, zoals wielrenners met interesse voor kunst en cultuur. Ook komen diverse toeristen al fietsend langs de kerk en stappen af, bij het zien van het expositie-bord, om daarna in de kerk de schilderijen en vondsten te bewonderen.

artikeluniekeschattenzuiderwoudeDe combi-expositie is nog te bewonderen op de zaterdag en zondag in de weekenden van 8 en 9 november, 15 en 16 november en 22 en 23 november. De allerlaatste mogelijkheid om de schilderijen en vondsten te aanschouwen is op dinsdagavond 25 november wanneer de Catharina Stichting, op de zogenaamde Catharina avond, de Catharina-ring uitreikt aan een vrouw die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt in de Gemeente Waterland.

Dat de pers de combi-expositie ook niet is ontgaan blijkt uit bovenstaand artikel* uit het Noordhollands Dagblad van maandag 20 oktober waarin de “schatten van Zuiderwoude” treffend worden beschreven.

* (door te klikken op het artikel zal een leesbare pdf van het artikel in een nieuw venster worden geopend)