Combi-expositie in de kerk van Zuiderwoude klaar voor opening

introfotoVanmiddag is de combi-expositie in de kerk van Zuiderwoude opgebouwd. Foppe van Dijk heeft diverse schilderijen opgesteld die geflankeerd worden door verschillende, unieke bodemvondsten uit Zuiderwoude en omgeving. De combinatie van de schilderskwaliteiten van Foppe van Dijk en de vondsten van de Archeologische Werkgroep Waterland, maken deze tot een prachtige, eenmalige expositie. De expositie wordt aanstaande zondagochtend 19 oktober om 11:30 uur geopend door oud-wethouder Bert Schalkwijk.

De expositie in de kerk va Zuiderwoude vormt een combinatie tussen de schilderijen van Foppe van Dijk (ook lid van de Archeologische Werkgroep Waterland) en verschillende bodemvondsten uit Waterland. schilderijen Foppe van Dijk maakte afgelopen jaar al enkele unieke schilderijen en houtskoolschetsen van het typische, Waterlandse boerenlandschap. In de nieuwe schilderijen zijn de verschillende bodemvondsten van de Archeologische Werkgroep en het mooie boerenlandschap met elkaar gecombineerd in unieke kunstwerken.

In één van de houtskoolschetsen is een Spaanse olijfoliekruik uit de 17e eeuw verwerkt. Behalve deze kruik is er een bijna compleet kannetje uit het Duitse Siegburg (14e eeuw) en een door de werkgroep gerestaureerde Duitse Werra schaal (17e eeuw) in de expositie opgenomen.

vitrinesNaast de kruik en het kannetje vind je ook een textiellood, Werra schaal, doofpot, tinnen lepel, gerestaureerde teerlap en vuurscherm in de vitrines terug. Niet alle bodemvondsten zijn compleet. Zo tref je ook scherffragmenten aan uit het Franse Saintogne en een Nederrijns schotelfragment.

Kortom: met deze gecombineerde expositie van de schilderskwaliteiten van Foppe van Dijk en de prachtige bodemvondsten uit Waterland is er voor cultuurliefhebber uit Waterland veel te bezichtigen.

Lees ook:
Combi-expositie schilderijen Foppe van Dijk en bodemvondsten in kerk Zuiderwoude