AWN Zaanstreek op bezoek

DSCN4216Afgelopen zaterdag was de archeologische vereniging uit Zaandijk, kortweg AWN Zaanstreek, op bezoek in Monnickendam. De vrijwilligers van deze vereniging namen een kijkje in de werkruimte van de archeologische werkgroep in het Waterlandsmuseum De Speeltoren. Daarnaast werd ook het depot en het museum zelf natuurlijk bekeken. Onderling werden verschillende gedachten en ideeën uitgewisseld.

Zaterdag 7 december waren twee vrijwilligers van AWN Zaanstreek te gast in het mooie Waterlandsmuseum de Speeltoren. AWN Zaanstreek wilde graag contact leggen met de archeologische werkgroep om gedachten uit te wisselen over bijvoorbeeld het vastleggen van vondsten m.b.v. coördinaten. In het depot en de werkruimte werden de verschillende artefacten bekeken, zoals de verschillende tegeltjes (foto linksonder).

DSCN4257 DSCN4214

Ook was er waardering voor de wijze waarop het museum kinderen betrekt bij oudheden / erfgoed d.m.v. een opgravingsput voor kinderen en een vitrinekast met kindervondsten, zoals oude knikkers.

DSCN4197 DSCN4195

Naast de vitrines werd ook het mechaniek van de Speeltoren zelf bekeken. Verder werden er contacten gelegd voor toekomstige werkbezoeken. Kortom, een geslaagd bezoek!